Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

~Για μια Θεσσαλονίκη με φως και αλήθεια


¨Για μια Θεσσαλονίκη με φως και αλήθεια"





Έλληνες και Ελληνίδες, φίλοι Θεσσαλονικείς,
Αυτές τις ημέρες ο ελληνικός λαός είναι αποδέκτης και άλλων πραξικοπηματικών ενεργειών της κυβέρνησης και της "περίφημης" τρόικας. Κινήσεις απάνθρωπες και ανελέητες που δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσουν.
Αυτές οι άδικες, σκληρές απολύσεις χωρίς προειδοποίηση που γίνονται σήμερα πρέπει να βρουν απέναντι ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Να μας βρουν μπροστά τους.

Σύσσωμη η οικογένεια της τοπικής αυτοδιοίκησης θα πρέπει δυναμικά να αντιδράσει.
Επιτέλους ... ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ...να παίζουν κάποιοι με τις ζωές μας... Από τα ΜΜΕ χιλιάδες καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πληροφορήθηκαν ότι από τον Σεπτέμβριο θα είναι άνεργοι. Έτσι απλά χωρίς ενδοιασμούς απολύουν τους Δημοτικούς Αστυνομικούς, και καταργούν το θεσμό των σχολικών φυλάκων αφήνοντας εκτεθειμένα τα σχολικά συγκροτήματα στο έλεος παραμεθόριων τύπων. Απαντάμε λοιπόν στην κυβέρνηση και στα πρωτοπαλίκαρά της ότι είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε με κάθε τρόπο, με όλο το κόστος, τις δουλειές και το μέλλον των παιδιών μας.

Όλοι οι Δήμαρχοι της Ελλάδας ας αφήσουν πίσω τα κομματικά συμφέροντα, να βγάλουν από επάνω τους τις κομματικές ταμπέλες και να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα των δημοτών και να λάβουν άμεσα μέτρα προστασίας των δημοτικών υπαλλήλων που ζουν με τον κίνδυνο της απόλυσης.

Φτάνει πια...οι Έλληνες βαρεθήκαμε να ακούμε μόνο υποσχέσεις και λόγια. Είναι απαίτηση όλων, ΤΩΡΑ, προς όλους τους δημάρχους να πάρουν μια ξεκάθαρη θέση και να στείλουν ΣΗΜΕΡΑ ένα ηχηρό μήνυμα στην κεντρική κυβέρνηση..

Λέμε ΟΧΙ στην κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας που αποτελούσε ασφάλεια για τις γειτονιές ιδιαίτερα της Δυτικής Θεσσαλονίκης εκεί που η εγκληματικότητα χτυπά κόκκινο. Λέμε ΟΧΙ στην κατάργηση των σχολικών Φυλάκων που όλοι αναγνωρίζουν το σπουδαίο τους έργο. Οι σχολικοί φύλακες επιτελούν σημαντικό έργο, προστατεύοντας τις κτιριακές σχολικές εγκαταστάσεις και τα παιδιά μας και τίθενται αιφνιδιαστικά σε διαθεσιμότητα χωρίς προειδοποίηση χωρίς να έχει προκαθορισθεί και διευθετηθεί με ποιους τρόπους θα αναπληρωθούν. Προστάτευαν τα σχολεία από τους τύπους του υποκόσμου που προκαλούσαν ζημιές και φθορές και καθημερινά οι κάτοικοι γινόταν θεατές διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών. Αναγκάζονταν εθελοντικά οι ίδιοι να καθαρίζουν τον αύλειο χώρο των σχολείων από σύριγγες κλπ. Όλα αυτά σταματήσαν με την παρουσία του σχολικού φύλακα.

Λέμε λοιπόν ΟΧΙ στον ξαφνικό θάνατο των δημοσίων σχολείων. Η Δημοτική Αστυνομία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη λειτουργία της κάθε πόλης. Είναι πάγια θέση της παράταξής μας η ανάγκη ενίσχυσης του θεσμικού πλαισίου των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας και όχι η κατάργησή της. Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην πρόταση της κυβέρνησης για μετάταξη των δημοτικών αστυνομικών της χώρας στην Ελληνική Αστυνομία διότι όλα αυτά είναι οργανωμένο σχέδιο, «αποδυνάμωσης των δήμων».

Απευθύνομαι στους υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας, στους καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στους σχολικούς φύλακες που κάποιοι αυθαίρετα αποφάσισαν να τους θέσουν εκτός εργασίας, εκφράζοντας την αντίθεση μου στην αιφνιδιαστική διαθεσιμότητά τους. Δηλώνω κατηγορηματικά αντίθετη στο μέτρο περί διαθεσιμότητας δημοτικών υπαλλήλων και καλώ τους Δημάρχους όλης της χώρας να προστατεύσουν τους υπαλλήλους και τους δημότες τους να αντιταχθούν να πουν ένα ηχηρό ¨ΟΧΙ".

Η Δημοτική μας παράταξη "ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΝΙΚΗ ΜΕ ΦΩΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ" στηρίζει τον δίκαιο αγώνα τόσο των σχολικών φυλάκων όσο και των δημοτικών αστυνομικών και καθηγητών της Δ.Ε και γενικά των δημοτικών υπαλλήλων και τάσσεται κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας.

Μαρία Ιωαννίδου
Υποψήφια ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου