Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

~Για την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, των Σχολικών Φυλάκων και ειδικοτήτων εκπαιδευτικών των ΕΠΑΛ


Η παράταξη "Για μια Θεσαλονίκη με ΦΩΣ και ΑΛΗΘΕΙΑ" εκφράζει την αντίθεσή του στην κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, των Σχολικών Φυλάκων και ειδικοτήτων εκπαιδευτικών των ΕΠΑΛ.

Η απόφαση κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας και του θεσμού των Σχολικών Φυλάκων μας βρίσκει πέρα ως πέρα αντίθετους και την καταγγέλλουμε ως παράνομη και αντισυνταγματική. Είναι μία απόφαση που μας γυρίζει πίσω.
Η Δημοτική Αστυνομία είναι  Υπηρεσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  με σπουδαία κοινωνική αποστολή και χάρη στην ύπαρξή της έχει βελτιωθεί και αλλάξει η εικόνα των πόλεών μας. Την  Δημοτική Αστυνομία  όχι μόνο δεν πρέπει να την καταργήσουν, αλλά αντίθετα να την ενδυναμώσουν και να την κάνουν πιο ισχυρή.

Θέλουμε να κρούσουμε τον κώδωνα στην  κυβέρνηση, πως θα κάνει τεράστιο πολιτικό λάθος με επικίνδυνες συνέπειες αν και εφόσον επιμείνει σε αυτό το καταστροφικό σχέδιο.
Αντιδρούμε και λέμε ΟΧΙ στην  κατάργηση του  θεσμού των Σχολικών Φυλάκων, διότι αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να γίνουν τα σχολεία στέκια εξωσχολικών και ανθρώπων του υποκόσμου με κάθε είδος εγκληματικής δράσης. Όλοι οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς  αναγνωρίζουν ότι το έργο των Σχολικών Φυλάκων είναι αναντικατάστατο. Γνωρίζουμε καλά πως με την παρουσία τους στα σχολικά κτίρια αποτράπηκαν  βανδαλισμοί και διαρρήξεις. Είμαστε λοιπόν κατηγορηματικά αντίθετοι στην κατάργηση αυτού του θεσμού γιατί θεωρούμε πως τώρα είναι περισσότερο απαραίτητη από ποτέ η  φύλαξη και η προστασία μαθητών και κτιρίων.
Αντιδρούμε στην κατάργηση  πενήντα δύο (52) ειδικοτήτων εκπαιδευτικών της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς καθηγητές δεν θα έχουν δουλειά και μαθητές δεν θα μπορούν να ακολουθήσουν την ειδικότητα που έχουν επιλέξει.

Στεκόμαστε στο πλευρό και συμμεριζόμαστε τον αγώνα των εργαζομένων και τα αιτήματά τους. Με όση δύναμη έχουμε ζητάμε από την κυβέρνηση να αποσύρει ΤΩΡΑ τις διατάξεις των άρθρων 76-82 του Σχεδίου Νόμου, να αναιρέσει το σχέδιο  κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας και τη συγχώνευσή της στην ΕΛ.ΑΣ, να αναιρέσει το σχέδιο κατάργησης του θεσμού των Σχολικών Φυλάκων, να μη προχωρήσει την απόλυση εκπαιδευτικών και μα μη θέσει στο περιθώριο χιλιάδες μαθητές που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουν σε ένα ιδιωτικό εκπαιδευτήριο για να αποκτήσουν μια ειδικότητα.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.

ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΝΩΣΤΟ...ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΠΡΑΓΟΙ ΣΤΑ ΟΣΑ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου