Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

~Ενωμένοι, για τη Θεσσαλονίκη, διεκδικούμε!

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες,


Δέχτηκα ένα ερώτημα με την  απόφασή μου να θέσω υποψηφιότητα για τη θέση της δημάρχου στο Δήμο Θεσσαλονίκης, ερώτημα που αφορούσε τον λόγο που αποφάσισα να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση, σε μια περίοδο που η Ελλάδα μας διανύει μία από τις χειρότερες οικονομικές περιόδους όλων των εποχών.

Πολλοί είναι και αυτοί που αναρωτήθηκαν για ποιον λόγο μπαίνω σε αυτήν την διαδικασία και που αποσκοπώ. Αγωνίζομαι για την πόλη της Θεσσαλονίκης τα τελευταία χρόνια από τη θέση της συμβούλου και συγκεκριμένα στο 2ο Δημοτικό Διαμέρισμα. Ίσως σε ένα από τα πιο "δύσκολα" από πλευράς προβλημάτων Διαμέρισμα.

Γνωρίζαμε εξ αρχής ότι η προσπάθεια αυτή δεν θα είναι εύκολη. Ενωμένοι για τη Θεσσαλονίκη, ξεκινήσαμε πριν από  καιρό μια μεγάλη, κοινή προσπάθεια να δώσουμε στην πόλη μας το μέλλον που της αξίζει, το μέλλον που δικαιούται…. Παλέψαμε με όσα "όπλα" έχουμε για το καλύτερο, για να αναβαθμίσουμε επιτέλους αυτήν την πολύπαθη υποβαθμισμένη, από όλες τις μέχρι τώρα διοικήσεις, περιοχή.

Γνωρίζοντας την πτωτική πορεία της ελληνικής οικονομίας, η οποία γίνεται κάθε μέρα και πιο αισθητή και την οικονομική ύφεση ειδικά σε τοπικό επίπεδο, γνωρίζοντας λοιπόν όλα αυτά εγώ απαντώ πως "ΝΑΙ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΔΥΝΑΤΑ, ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ"!

Να σταματήσουμε να είμαστε απλά θεατές των όσων διαδραματίζονται,να πάψουμε να παραμένουμε όλοι αδρανείς! Όλοι μαζί μπορούμε και αυτήν την κατάσταση να την αλλάξουμε άμεσα. Η κατάσταση αρχικά θα πρέπει να αλλάξει σε τοπικό επίπεδο....ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ ΒΟΥΛΗΣΗ...
Είμαστε εδώ γιατί χρωστάμε στους νέους ανθρώπους, στη νεολαία μας, χρωστάμε τη ζωή που τους πήραμε.

Είμαστε εδώ γιατί οφείλουμε πολλά στην κάθε γυναίκα του Δήμου, αλλά στην κάθε εργαζόμενη μητέρα που αγωνίζεται να συνδυάσει οικογένεια και δουλειά.
Είμαστε εδώ γιατί  γιατί οφείλουμε σεβασμό στους συνταξιούχους, στους ανθρώπους που αγωνίζονται για πιο εύκολες μέρες για να βελτιώσουν τη ζωή τους.

Είμαστε εδώ γιατί το οφείλουμε στην στην ιστορία αυτής της πόλης.
Είμαστε εδώ γιατί το οφείλουμε στις γενιές που θα έρθουν... στις γενιές που θα πρέπει να παραδώσουμε ένα σύγχρονο και μακριά από τη διαφθορά Δήμο
.Είμαστε εδώ γιατί πάνω από όλα το οφείλουμε στους εαυτούς μας, στην κοινωνία μας, μια  κοινωνία που πρέπει να εξελίσσεται !


Φίλες και φίλοι 

Ο Καλλικράτης δεν ήρθε μόνος του, έσυρε πίσω του και το Μνημόνιο, με τα σκληρά απάνθρωπα μέτρα του. Μέτρα σκληρά και περιορισμοί που κυρίευσαν ξαφνικά τη ζωή μας. Είναι περισσότερο από ποτέ λοιπόν  απαραίτητη η συλλογική προσπάθεια, χωρίς κομματικούς διαχωρισμούς. Αρχικό μας μέλημα είναι να επισκεφτούμε  τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου και να καταγράψουμε λεπτομερώς όλα τα προβλήματα.

Κάνουμε ανοιχτή πρόσκληση λοιπόν όλους τους κατοίκους αυτής της πόλης σε διάλογο με σκοπό να ανταλλάξουμε απόψεις σε θέματα που αφορούν την πόλη μας και τον καθένα μας χωριστά. Να ενημερωθώ εγώ και οι συνεργάτες μου για οτιδήποτε σας απασχολεί και σας προβληματίζει σχετικά με το δημοτικό σας διαμέρισμα. 

Χρειάζεται ένα σχέδιο πνοής για ένα σύγχρονο Δήμο. Ένα σχέδιο που θα είναι καρπός μιας συμμετοχικής κοινωνίας. Οι συνεργάτες μου κι εγώ, πιστεύουμε απόλυτα ότι αυτός ο σχεδιασμός πρέπει να είναι μια συνεχής, ζωντανή προσπάθεια, ένας αγώνας που δεν θα τελειώσει με τις εκλογές του Μαίου.
Δεν θα αναφερθώ σήμερα  στο πρόγραμμά μας με λεπτομέρειες. Σύντομα θα είναι έτοιμο το προεκλογικό μας φυλλάδιο και θα έχετε την δυνατότητα να το μελετήσετε αναλυτικά .


Οι Βασικές μας προτεραιότητες  είναι:
-Η συμμετοχή όλων στη διοίκηση του Δήμου
-Η βελτίωση της τοπικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας
-Η προστασία του περιβάλλοντος και η καθαριότητα της πόλης
-Η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών, εξοπλίζοντας το νέο Δήμο με βασικές υποδομές και βελτιώνοντας τις ήδη υπάρχουσες.
-Η αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς
-Η βελτίωση της Παιδεία και του Αθλητισμού
-Σε αυτές τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, είναι επιβεβλημένο να σταθούμε απέναντι στα προβλήματα, ως Κοινωνία και ως Αυτοδιοίκηση, προτάσσοντας τις αξίες της κοινωνικής αλληλεγγύης και της συλλογικής δράσης


-Αρχικό μας μέλημα είναι η δημιουργία μιας νέας γενιάς τοπικής αυτοδιοίκησης. Και αυτό σημαίνει πως θα δοθεί ένα τέλος στο "βόλεμα"και στο προσωπικό όφελος κατακτώντας μια απλά θέση. Αυτό που πρέπει να εμπνεύσουμε στους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι η αλληλεγγύη και η προσφορά προς το σύνολο, για το συμφέρον και το όφελος της κοινωνίας.
 -Μετά από την εκλογή μας, εγώ και οι συνεργάτες μου αποφασίσαμε να παραχωρούμε κάθε μήνα μέρος από τους μισθούς μας σε ταμείο που θα δημιουργηθεί, από έναν φορέα του Δήμου μας το οποίο θα είναι κοινωφελούς χαρακτήρα και φυσικά θα ενεργεί με απόλυτη διαφάνεια. Με τη σύσταση αυτού του ταμείου θα μπορούμε να βοηθήσουμε όπου υπάρχει ανάγκη. Θα καταφέρουμε να εντάξουμε  όλα τα σχολεία του Δήμου στο καθημερινό πρόγραμμα πρωινής σίτισης των μαθητών καθώς επίσης να καλύπτουμε τη θέρμανση των σχολείων...θεωρώ απαράδεκτο  το φαινόμενο της έλλειψης θέρμανσης σε κάποια  σχολεία.
 -Πρέπει βάλουμε ένα τέλος στην κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος διότι οι κόποι και οι εισφορές των δημοτών θα αξιοποιούνται δημιουργικά και υπεύθυνα. 
-Πρέπει να στηρίξουμε το ίδιο όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου μας, έτσι ώστε να σταματήσει να επικρατεί η απαράδεκτη φιλοσοφία της διοίκησης του Μπουτάρη που έχει περιορίσει τα όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης μέχρι το κέντρο και τον σιδηροδρομικό σταθμό. Θα πρέπει να βοηθήσουμε το ίδιο κάθε δημοτικό διαμέρισμα διότι όλα μαζί συνθέτουν τον Δήμο, να υπάρξει ισόρροπη ανάπτυξη μεταξύ τους, με δίκαιη κατανομή κινήσεων και δράσεων.
Να δοθεί επιτέλους ένα ΤΕΛΟΣ στις διακρίσεις που αναδεικνύουν ή υποβαθμίζουν κάποια κοινότητα.
-Είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ η μείωση των δημοτικών τελών στο 50% ελαφρύνοντας έτσι τα επιβαρυμένα νοικοκυριά των δημοτών.
Επιβάλλεται να συνεχίσουμε ότι είναι ωφέλιμο Φίλες και Φίλοι για την κοινωνία, αλλά είμαστε έτοιμοι να καταργήσουμε, να ανατρέψουμε όλα τα κακώς κείμενα της παρούσας διοίκησης του Δήμου.

 Με βαθύ το αίσθημα ευθύνης διαβεβαιώνω στα στελέχη αυτής της παράταξης και στα μέλη της, σε όλους εσάς τους φίλους και υποστηρικτές μας και όλη την τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης, ότι θα φανώ αντάξια της εμπιστοσύνης σας και δεσμεύομαι με όλες μου τις δυνάμεις να υλοποιήσουμε όλοι μαζί τους στόχους και το προεκλογικό μας πρόγραμμα. Ζητάμε από τους Πολίτες να δώσουν με την ψήφο τους την εντολή να πραγματοποιήσουμε το έργο μας, μέσα από το έργο μας στο 2ο Δημοτικό διαμέρισμα αποδείξαμε ότι είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας!
Θα αποδείξουμε ότι μπορούμε να γίνουμε η Δημοτική Αρχή ΟΛΩΝ!
Ας κάνουμε λοιπόν έναν δημοκρατικό, μαχητικό, ειλικρινή και έντιμο αγώνα για να είμαστε η επόμενη δημοτική αρχή!
Απευθύνουμε Κάλεσμα σε όλους εσάς και μαζί έχοντας δημιουργήσει μια σχέση ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης, να υπηρετήσουμε την πόλη μας.
Απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες, χωρίς διακρίσεις, αποκλεισμούς και διαχωριστικές γραμμές. 


Αν κάποιο κόμμα θελήσει να υποστηρίξει αυτή την προσπάθειά μας είναι ευπρόσδεκτο καθώς δεν περισσεύει κανείς και ρόλοι υπάρχουν για όλους. Σεβόμαστε όλα τα δημοκρατικά κόμματα και τις εσωτερικές τους λειτουργίες.  Το συνδυασμό μας στελεχώνουν εξέχοντες συμπολίτες μας έμπειροι και αποφασισμένοι να δουλέψουν με πάθος για το κοινό καλό χωρίς εξαρτήσεις και δεσμεύσεις από κόμματα και συμφέροντα.
Είναι καιρός οι έννοιες της συμμετοχής στα κοινά, της κοινωνικής αλληλεγγύης και του πολιτισμού να προωθηθούν και να επικρατήσουν μέσα από τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς.

 Τέτοια αυτοδιοίκηση οραματιζόμαστε και θα αγωνιστούμε να την κάνουμε πράξη. 


Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΝΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ!!



Φίλες και φίλοι,

ΕΝΩΜΕΝΟΙ για τη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ


Από εδώ σήμερα ξεκινάμε όλοι μαζί ένα αγώνα, για μια εκλογική αναμέτρηση, σε μια διαδρομή που ΥΠΟΣΧΟΜΑΣΤΕ πως ΔΕΝ θα τελειώσει με τις εκλογές του Μαΐου .

ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΦΩΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου